BBQ, Grill & Smokers Paradise
  • nah, ze is vooral verbaal sterk.
    De rest lukt me zelf wel.
  • Verbaal? Oh, dat lukt mij over het algemeen ook aardig. :D

    Meestal laat ik ze gewoon lullen. ;)
  • Ja, ik heb dan meestal mijn tong ineens ingeslikt ouzo.
    Heel apart
  • The ribs are currently smoking, later on some wrapping and finally grilling.
    Oftewel 3-2-1 Ribs.....heb nu al serieus trek.

    Methode via http://www.rtlniels.nl/bbq/?p=1386 , Rub en overige ingredienten zelf samengesteld. Ow en uiteraard de BBQ saus van Sweet Baby Ray, daar zijn de 1e twee flessen al van op, rest me nog de 7 andere flessen te nuttigen. Nog bedankt voor de tip!

    Fotos volgen :)
  • Heb er Cornbread bijgemaakt, ipv melk heb ik karnemelk gebruikt dus een wat malser brood als resultaat. Ook goede reden om vrouwlief met een gietijzeren pan thuis te laten komen, meteen ingebakken. Cheddar en paar spaanse pepers in het brood verwerkt, al met al dus een full american dinner :-)

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/17769531/1488257_10204994387358862_2599990749296224814_n.jpg
  • Wow, jij bent goed bezig! Zat ook te kijken naar een gietijzeren pan, kwam uit bij lodge.

    Hoe heb je de ribben exact gemaakt? En welke rub/saus?
  • Nog een serieuze buitencook! Nice!
  • Hier inderdaad ook een lodge pan; degelijk stukje staal!
    http://www.kookpunt.nl/lodge-logic-koekenpan-30cm/nl/product/8178/

    Ribben 1 uur gerookt op 100 graden
    Daarna 2 uur gestoomd op 150 graden incluus scheut appelsap
    Daarna half uur op 150 graden met 2x een baste Sweet Baby Ray Chipotle.

    Marinade/Rub:
    Ribs paar uur gemarineerd in appelsap, zout en knoflook
    Daarna drooggedept en rub gegeven van honing, zout, gevijzelde gerookte witte peper, madame jeanette peper, komijn.
    Na het roken heb ik ze nog een x ingesmeerd met bruine suiker en gerookt paprika poeder. (medium pittige versie)

    Moet wel zeggen dat een hoop van de smaken wat verdwijnen na het stomen, volgende keer ga ik nog wat meer Rub gebruiken tijdens de rook periode, nu wat hij denk ik iets te nat waardoor er geen mooie laag ontstond.

    Al met al waren ze retelekker, vooral dat ze goed van het bot kwamen. Cornbread was ook goddelijk, volgende keer van volledig maïsmeel doen ipv half mais/half volkoren.
  • Heb je recept van Cornbread? Heb wel interesse ;)
  • Nadeel van die pannen is wel dat ze niet in de vaatwasser mogen, ik ben altijd heel goed in heel vies maken :)
  • Herstel: in heel veel vies maken. :D
  • Klopt, ik ben een vuilak :P
  • Menno said: Heb je recept van Cornbread? Heb wel interesse



    Receptuur van Jamie gebruikt en de bakmethode van hoge-hakken site (als ik dit schrijf vraag ik me af hoe ik op deze site terecht ben gekomen...maargoed) Volgende dag was het ook nog lekker, even opbakken in de koekenpan en knagen maar. Lekkah!

    http://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/chilli-cheese-cornbread
    http://hoge-hakken.blogspot.nl/2013/12/cornbread-uit-de-pan.html
  • Hoge hakken ben ik ook dol op ja, gaat goedkomen zo :D
    Bij jamie oliver heb ik altijd het gevoel dat hij onnodig veel ingrediënten gebruikt, anders gezegd: alles wat ik uit zijn boeken wil maken bevat iets wat ik niet in huis heb...

    Die hag hakken dame heeft wel een aantal dingetjes die ik wel wil proberen.


    We hebben thuis een soort van terugkerend probleem met recepten. Ik ben dol op vlees (en vette dingen [-O< ). Maar Hilde is meer van gezond en groente.....

    Dus ik maak iets en ze zegt, te vet.
    Zij maakt iets en ik kom gelijk met de pot zout aan en vraag of er niet een klein beetje meer boter bij had gemoeten.



  • Ralf said: Bij jamie oliver heb ik altijd het gevoel dat hij onnodig veel ingrediënten gebruikt, anders gezegd: alles wat ik uit zijn boeken wil maken bevat iets wat ik niet in huis heb...

    Haha herkenbaar, ik ben ook lang op zoek geweest naar gerookt paprikapoeder, venkelzaad, steranijs, kardemom, anijszaad, uienzout, etc etc etc etc....vindt vrouwlief ook leuk dat de hele keuken volstaat met kookspul :)
  • I'll just leave this here...
    http://imgur.com/gallery/kNBVl
  • Dat is een aardig stukje vlees ja.
    Al moet ik zeggen dat ik laatst ook een paar flinke stukken had die hier op leken maar het is vooral veel bot en vet en een stukje heel lekker vlees.

    Dit is wel een dikke jongen trouwens, dus meer vleesch :)
  • Dat is ook een lekker stukje vlees! :D
  • Nou he, zo zie ik de pitmasters het liefst :D
  • Vanavond de ribbels testen en een wagya picanha
  • Dat klinkt goed Ralf...
  • Die picanha was naar mijn smaak totaal overbodig om die van wagya te kopen, de nl koe smaakt net zo lekker en is de helft goedkoper!

    De iberico ribben zijn wel de moeite naar mijn mening
  • Ja, smaken die ribs zoveel beter?
  • Ik vindt van wel, betere bite en smaak.
    Beetje duur alleen......

    Maar, ik las dat er in nijmegen een iberica boer zit die er een winkeltje bij heeft.
    Misschien daar eens informeren :)
  • Dees dus: http://www.sjekfloorcatering.nl

    Prijs voor een rib is ruim de helft als bij beef en steak en hanos ed!!

    Edit: als ik het allemaal goed interpreteer.....
  • ik kom de laatste tijd niet toe aan het maken van wat lekkers! :(
  • Ja, moet je tijd voor maken.
    Ik ga die kerel in nijmegen eens contacteren.

    Is alleen zo'n roteind rijden voor een stukkie vlees.
    Moet eigenlijk gelijk voor heul heul gaan....
  • Heul veul ja! Zei ik ook tegen mijn vrouw.. die liep meteen naar de vriezer om te vertellen dat het allemaal niet ging passen dan. :-S
  • Mediamarkt.nl was jou reactie daarop?
  • Nee, verhuizen en dan Mediamarkt. :D
  • Is ook nogal wat, ff verhuizen omdat de vriezer vol zit!
    #Watdoejijalsdevuilniszakvolzit?
  • Laat ik Lucas weggooien die vuilniszak. :D
  • Ik moet een goed dry rub voor mijn vlees, iemand wat tips?
  • Wat voor vlees Ralf?
  • Zout (grof)
    Gemalen knoflook
    Bieslook
    Basterdsuiker
    Peper

    zelf zou ik er nog wat mosterdzaad bij doen.

    beetje op gevoel doen.
  • Koopeenkoe.nl is halverwege hier in de vriezer, zie net dat er ook een big te koop is nu :-)
    http://www.koopeenvarken.nl
  • hhmm... dus toch een grotere vriezer kopen :P
  • Je hebt dat besteld?
    Hoe is die koe? Hoe bevalt ie?
  • Ja heb samen met een maat de bestelling gedaan.

    http://www.koopeenkoe.nl/wp-content/uploads/2014/06/inhoudpakket.cor-1juni2014.png

    Kwaliteit is erg goed, smaak van het vlees lekker puur en wat me echt opvalt is dat er geen water/ vocht uit het vlees loopt tijden bakken/braden/grillen. Vlees is dus wat droger en krijgt tijdens het aanbraden een mooie korst bijvoorbeeld bij de burgers en gehakt. Heerlijk!! (en qua ruimte in de vriezer neemt 1 pakket 1 lade in beslag, ijsjes er dus uit en bestellen maar :) )

    Tot nu toe gesloopt de:

    Rosbief (met geroosterde aardappels uit oven)
    Stel hamburgers (op een broodje)
    Portie gehakt (in pastasaus)
    Minute beef lapjes (in een chinese wokschotel )
    Verse worst (met rode kool)
    Ossenhaaspuntjes (sate van gemaakt met eigen gemaakte malay pindasaus)

    Morgen staat de Ribeye met een dragon sabayon op de planning. Dan is de bestelling er hier voor de helft doorheen. Wellicht bestel ik einde nov weer een portie of misschien een Varken dit keer, lijkt me ook wel eens lachen. Kan het iedereen in ieder geval eens aanraden om te proberen; heerlijk vlees en vind zelf het crowdbutching idee wel nice.

  • Klinkt goed... Ik ga die ijsla maar eens leegschudden.
  • Klinkt goed idd.
  • Van het weekend maar weer eens een keertje het ei aanslingeren!!
  • Nice

    Ik heb de restanten van kerst op gegeten afgelopen eergisteren :D. Koeientong 8-)

    Overigens doen mijn ouders dat eigenlijk jaarlijks, zo'n koe laten slachten.. Al kopen ze sinds m'n zus de deur uit is en ik bijna niet meer thuis ben inderdaad ook van die 'vleespakketten' bij een boerderij hier in de buurt.

    http://www.hoeveslagerijdepiemontees.nl
  • Oei, een luxe pakket erbij! Binnenkort maar weer eens bestellen, mijn huidige Koe is zo goed als op. Heeft hier iemand al een koei besteld ondertussen?

    Blonde d’Aquitaine, Baambrugge

    Onze luxe koe, topvlees van echte vleesrassen. Het zijn specifieke rassen die niet zijn gemolken en nauwelijks zijn veredeld. Deze geven substantieel meer biefstuksoorten. Bijvoorbeeld een cote de boeuf, bavette en kogelbiefstuk. Het is een feest voor de roodvleesliefhebber. Dit pakket kost je € 129,95 voor 8,5 kilo vlees.

    http://www.koopeenkoe.nl/wp-content/themes/koe/images/luxekoe.jpg

    http://www.koopeenkoe.nl/
  • Ik heb 3 weken terug bij van een kennis twee stukken vlees gekregen die ze daar besteld had.

    Goede smaak en netjes gesneden moet ik zeggen.
  • Vorig weekend een bbq cursus gehad van Peter Bootsma van het LetzQ bbq team.
    Veel info gehad zeg. Heel bruikbaar allemaal.

    Ik ga dadelijk eens kijken of ik een boston butt kan kopen, heb ik weer wat te doen van het weekend :)

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion

Tagged