Ophef om gebruik van daklozen als wifi-hotspot
AMSTERDAM In Groot-Brittannië en de VS is ophef ontstaan omdat een advertentiebedrijf daklozen wil gebruiken als wandelende wifi-hotspots.
Tijdens de SWSX-conferentie in Texas maakte Bartle Bogle Hegarty (BBH) meer bekend over het project waarbij daklozen uitgerust worden met mifi-apparaten die een 4G-verbinding mogelijk maken.
Burgers kunnen op die manier inloggen op de wifi-hotspot voor 2 dollar per 15 minuten. BBH ziet het als vervanging voor de kranten die daklozen uitdelen. Gebruikers kunnen even het nieuws checken, mail lezen of social media bijwerken, aldus het bedrijf.
Als test werden diverse daklozen in Austin uitgerust met een mifi-apparaatje. De test is inmiddels stopgezet en kan rekenen op flinke kritiek. Critici noemen het plan smaakloos en verkeerd. Er zijn ook positieve reacties.
In een blog benadrukt BBH dat er geen commercieel belang achter het plan zit en dat alle opbrengsten naar de daklozen gaan. Het bedrijf zegt inspiratie te hebben gehaald uit de verslechterende positie van kranten door de opkomst van online media.
Of het initiatief wordt doorgezet, is niet duidelijk.
Menno said:Als ik dan toch moet betalen, dan koop ik wel een dongle + abbo... kan ik overal op internet. Ga niet net zoals een kermit telefoon bij een paal staan zeg..
PVV en SP willen urenlang zorgdebat
DEN HAAG - De SP en de PVV gaan respectievelijk acht en zeven uur spreektijd aanvragen voor het debat over de verhoging van het eigen risico in de zorg.
De SP zet de halve fractie daarvoor in, laat SP-Kamerlid Renske Leijten (beeld) weten aan NU.nl.
Naar verwachting wordt volgende week in de Tweede Kamer gedebatteerd over de verhoging van het eigen risico in de zorg van 220 euro naar 350 euro, zoals door de Kunduz-partijen is afgesproken.
De SP vindt dat de maatregel de zorgkosten doorschuift, in plaats van dat het de stijgende zorgkosten aanpakt. Leijten: "De rekening komt op het bordje van mensen die ziek zijn of ziek worden. Alsof dat een keuze is!"
Voorgelezen
De fractie roept daarom mensen via een nieuwsbrief en hun website op te laten weten wat die verhoging voor hun situatie betekent. Zoveel mogelijk reacties zullen vervolgens tijdens het debat worden voorgelezen, door acht fractieleden die bij elkaar voor acht uur spreektijd aanvragen.
Leijten: "Het is in het geheel niet nodig om het wetsvoorstel nu al te behandelen. Daarom zullen we uitgebreid het woord voeren tijdens de wetsbehandeling volgende week."
PVV
De PVV wil zeven uur spreken tijdens het debat over het eigen risico. Kamerlid Karen Gerbrands vindt het "onacceptabel" dat de rekening van de crisis "door onze zieken en ouderen betaald wordt. Dat is een beschaafd land onwaardig".
De PVV is ook voor andere debatten over maatregelen uit het Kunduz-akkoord, zoals de verhoging van de AOW-leeftijd, van plan extra lange spreektijden aan te vragen.
PVV-leider Geert Wilders pakte onlangs ook al groot uit om een wetsvoorstel aan de kaak te stellen. Tijdens het debat over het Europees noodfonds vroeg hij meerdere malen een hoofdelijke stemming aan.
Bovendien stapte hij naar de rechter om de behandeling van het voorstel aan te vechten.
D!landro said:Mag ik even klagen?
De crisis en de stijging van de zorgkosten hebben geen zak met elkaar te maken....
D!landro said:Nee hoor, ik ben inhoudelijk goed genoeg op de hoogte om te zeggen dat het niets met elkaar te maken heeft.
Stijgende zorgkosten worden veroorzaakt door de hogere kwaliteit van zorg en door overdiagnosticering en -behandeling. :)
Over dat laatste zijn veel interessante stukken geschreven.
Tigereye said:Terwijl iedereen steen en been klaagt over de achteruit hollende kwaliteit in de zorg...
D!landro said:
It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!