Ableton crasht steeds
  • Hey allemaal,
    Sinds een jaar of 2 ben ik een zeer tevreden Ableton Live 5.0.1. gebruiker.
    Eergisteren begon het programma steeds te crashen. Ik ben bezig aan een DJ mix, en iedere keer als ik helemaal inzoom op het begin van een track crasht het programma. Heb verschillende versies (6.0.9, 7.0.2, 7.0.3) geprobeerd en het probleem doet zich altijd opnieuw voor, waardoor het programma dus onbruikbaar is geworden.
    Kent iemand dit probleem en weet je hoe het opgelost kan worden.
    Groeten.
  • Hoi,

    Stel je hier even voor als je van plan bent om hier op het forum te blijven plakken

    Heb je een opsomming van je PC/Mac config? Met XP misschien SP3 geinstalleerd toevallig?
  • Bedankt voor je snelle reaktie.
    Heb een AMD Athlon 3700, 512 mb Ram, SoundBlaster Audigy en inderdaad XP met SP3. SP3 staat er echter al een hele tijd op en de problemen zijn eergisteren pas begonnen. Zou dit toch het probleem kunnen zijn, en hoe zou ik het kunnen oplossen ?
  • Heb je iets anders geinstalleerd toevallig? Heb je je PC al opgeschoond? Defrag gedaan? Drivers al opnieuw geinstalleerd? Wellicht je videodriver ge-update met een MS driver? (omdat het gebeurt met inzoomen)
  • Nee niks anders geinstalleerd net voor de problemen begonnen. Gisterenavond PC schoongemaakt (Adware, Spyware en virus scan) en het gebeurt nog steeds (heb nu al een paar maanden Avast 4.8 antivirus en voor de rest gebruik is AdAware en Spybot search and destroy).
    Ik heb ook gemerkt dat, bij het inzoomen in Ableton, de waveform van de vorige track ineens verdwijnt en grijs wordt, en als ik dan even uitzoom zie ik hem weer.
    Het zou dus best wel aan de videodriver kunnen liggen.
    Hoe update ik mijn videodriver met een MS driver ?
  • Je moet juist voorkomen dat je je videokaart met een MS driver update.

    Je kan zien welke driver je gebruikt als je met rechts op "mijn computer" klikt, dan voor 'manage' kiest en daar 'hardware' kiest. Dan even kijken welke driver je vid.card gebruikt.

    Dan even kijken of je een nieuwe(re) driver kan krijgen.
  • Menno said:
    Je moet juist voorkomen dat je je videokaart met een MS driver update.

    Je kan zien welke driver je gebruikt als je met rechts op "mijn computer" klikt, dan voor 'manage' kiest en daar 'hardware' kiest. Dan even kijken welke driver je vid.card gebruikt.

    Dan even kijken of je een nieuwe(re) driver kan krijgen.


    Ik raak in de hardware manager maar dan weet ik even niet meer wat ik moet doen ](*,)

    image
  • Kijken bij beeldschermadapters.
    properties opvragen en kijken welke driver je hebt.

    Kan geen screenie maken, ik gebruik OSX namelijk ;)
  • Het is een S3G DeltaChrome IGP. Ik ga naar hun site om de nieuwste driver te downloaden, en als ik wil installeren krijg ik dit :
    image
    Dit staat er in het log :
    "********** S3 GRAPHICS SETUP LOG - Started 2008/09/06 12:52:07 **********

    ***** Please scroll to the end of *****
    ***** this document for the results. *****

    S3Iset32 v2.00.15-0401, 2.00.13-0401 (IShield 10.1.0.238)
    System: Build 2600 (Service Pack 3)
    Signature: 15-9956 (ANSI)
    Caller cmdline: ''
    SupportDir: 'C:\DOCUME~1\GEBRUI~1\LOCALS~1\Temp\
    {74DF13AA-32BC-47F4-AB7B-D4FD9A8A69CE}\{5A118437-3B7B-402B-955C-A74B847CB0DE}\'
    Mode: No-select (Attended), Normal
    AllowReboot: TRUE
    Prompt: TRUE
    SilentReboot: TRUE
    Prompt: FALSE
    RemoveWinINF: FALSE
    PreInstFiles: FALSE
    No UI Reboot: FALSE
    MenuAnimOff: FALSE
    MenuShadowOff: FALSE
    Find VendorID: 5333
    Driver INF at: C:\S3Graphics\ComboChrome_XPx64_155008c2\s3g75333.inf
    Find hardware code->0
    Custom uninstall info: C:\WINDOWS\Chrome.uns
    Uninst DLL: C:\PROGRA~1\VIA\Chrome\s3iset32.dll
    Uninst Log: C:\PROGRA~1\VIA\Chrome\Chrome.uns
    Reg uninst key: C:\PROGRA~1\VIA\Chrome\s3minset.exe /u C:\PROGRA~1\VIA\Chrome\Chrome.uns
    Add. dir to remove: C:\Program Files\InstallShield Installation Information\{118676D8-6815-453A-B176-8B91C60A8DA3}
    Installing S3 Graphics Chrome Family WinXP x64 Display...
    -> Setup was unable to complete the installation. Check the progress log in your Windows directory for more details. (-1)->C:\WINDOWS\s3iscfg.log
    ** Installation Failed **
    !! Setup was aborted !!
    ******** End of progress log ********"
    Aaaaaaargh !!! Ben bijna zover om mn pc uit het raam te gooien.
  • steelbreeze said:

    Installing S3 Graphics Chrome Family WinXP x64 Display...
    -> Setup was unable to complete the installation. Check the progress log in your Windows directory for more details. (-1)->C:\WINDOWS\s3iscfg.log
    ** Installation Failed **
    !! Setup was aborted !!
    ******** End of progress log ********"
    Aaaaaaargh !!! Ben bijna zover om mn pc uit het raam te gooien.


    Draai je 64bits XP?
  • Nee, geen 64 bit.
    Heb nu via Driver Genius een andere driver gevonden (vraag me niet hoe).
    Hoop dat deze werkt.
  • Niet dus. Nog steeds hetzelfde probleem.
    Ik merk ook op dat, iedere keer als Ableton crasht, ik rooie strepen in mijn wallpaper heb.
  • Geluidskaart? Misschien dat je die drivers even moet/kan updaten? Het is altijd maar een beetje aftasten. Wat staat er in je application/system log?
  • Hopelijk is dit het goeie log :
    "0 ms. :
    14 ms. : #######################################
    14 ms. : # Opening Log: Sat Sep 06 15:22:12 2008
    15 ms. : #######################################
    15 ms. :
    52 ms. Net: Setting up connection framework
    53 ms. Plugins: Setup
    54 ms. Plugins: Setup
    54 ms. Plugins: Setup
    148 ms. SetFileExtensions: Start
    158 ms. SetFileExtensions: End
    184 ms. DirectDraw: Creating primary Surface : Metrics : 1360 x 768 x 32
    2410 ms. QuickTimeVideoWindow: Quicktime version: 0x7508000
    2588 ms. Live App: Begin Init
    2589 ms. Live App: Version: 'Live 6.0.9' '60009'
    2589 ms. Live App: OS: 'Windows XP Service Pack 3'
    2589 ms. Live App: Pid: '1512'
    2595 ms. Default App: Begin InitApplication
    2849 ms. ADefaultApp: Begin InitEventRecorder
    2861 ms. ADefaultApp: End InitEventRecorder
    2861 ms. Default App: Begin LoadPrefs
    3606 ms. VuMeter: Use default. MeterUpdateRate = 40
    3620 ms. ALAudioInOut: Constructor started
    3639 ms. ALAudioInOut: Constructor finished
    3681 ms. DirectSound: 1. DirectSound device: Sound Blaster Audigy
    3686 ms. WaveOut: SInit: started
    3687 ms. WaveOut: 1. device: Sound Blaster Audigy
    3687 ms. WaveOut: SInit: finished
    3693 ms. DirectCapture: 1. DirectCapture device: Sound Blaster Audigy
    3693 ms. WaveIn: SInit: started
    3693 ms. WaveIn: 1. device: Sound Blaster Audigy
    3694 ms. WaveIn: SInit: finished
    3718 ms. ASIO: SInit: started
    3728 ms. ASIO: Proccessor: Intel
    3728 ms. ASIO: SInit: UseClockSource: 1
    3729 ms. ASIO: SInit: UseSetSampleRate: 1
    3729 ms. ASIO: SInit: UseSampleRateCheck: 1
    3729 ms. ASIO: SInit: finished
    3730 ms. ALAudioInOut: OnArchitecturesAdded started
    3730 ms. ALAudioInOut: OnArchitecturesAdded finished
    3771 ms. LMidiIO: Start EnumerateDevices
    3785 ms. MidiSystemSetUp: Start Constructing
    3786 ms. MidiSystemSetUp: End Constructing
    3786 ms. MidiSystemSetUp: NumOutputDevices = 2
    3786 ms. MidiSystemSetUp: Out: Id: 0 Name: Creative SoundFont Synth
    3787 ms. MidiSystemSetUp: NumOutputDevices = 2
    3787 ms. MidiSystemSetUp: Out: Id: 1 Name: Microsoft GS Wavetable-software
    3787 ms. MidiSystemSetUp: NumOutputDevices = 2
    3800 ms. MidiSystemSetUp: NumInputDevices = 0
    3800 ms. LMidiIO: End EnumerateDevices
    4971 ms. LSongAgent: Begin Constructing
    4992 ms. ReWire: ReWireMaster Open
    6037 ms. ReWire: Detected slave "ACID Pro 6.0" with 10 channels
    6177 ms. LSongAgent: Constructing: ReWire master
    6357 ms. LSongAgent: End Constructing
    6699 ms. ALAudioInOut: AfterRead started
    6700 ms. ALAudioInOut: AfterRead finished
    6703 ms. AMidiIO: Start OpenAllActivatedDevices
    6703 ms. AMidiIO: End OpenAllActivatedDevices
    6755 ms. ALivePreferences: Begin AfterPreferencesLoaded
    7215 ms. PluginManager: Scan start ------------------
    7217 ms. PluginManager: Scan end --------------------
    7227 ms. ALivePreferences: End AfterPreferencesLoaded
    7227 ms. ALivePreferences: Begin OnPreferencesChanged
    8243 ms. ALivePreferences: End OnPreferencesChanged
    8243 ms. Default App: End LoadPrefs
    15972 ms. LTreeRowManager: Begin Init
    16000 ms. LTreeRowManager: End Init
    16255 ms. LTreeRowManager: Begin Init
    16256 ms. LTreeRowManager: End Init
    16304 ms. LTreeRowManager: Begin Init
    16376 ms. LTreeRowManager: End Init
    16399 ms. LTreeRowManager: Begin Init
    16527 ms. LTreeRowManager: End Init
    16575 ms. LTreeRowManager: Begin Init
    22276 ms. LTreeRowManager: End Init
    22304 ms. LTreeRowManager: Begin Init
    22306 ms. LTreeRowManager: End Init
    24449 ms. Default App: Begin OnNew
    24455 ms. Default App: DefaultDocument: Try to Load default document
    24507 ms. Default App: DefaultDocument: Template document exists. Going to load it...
    25104 ms. Default App: Begin ExchangeDocument
    25247 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    25248 ms. ALAudioInOut: Start started
    25248 ms. ALAudioInOut: Internal Start started
    25273 ms. DirectSound: Sound Blaster Audigy DX: Open started
    25273 ms. DirectSound: Sound Blaster Audigy DX: CreateDirectSoundObject started
    25278 ms. DirectSound: Sound Blaster Audigy DX: Min SampleRate: 4000 Max SampleRate: 96000
    25278 ms. DirectSound: Sound Blaster Audigy DX: CreatePrimaryBuffer started
    25279 ms. DirectSound: Sound Blaster Audigy DX: CreateSecondaryBuffer started
    25280 ms. DirectCapture:
    25281 ms. DirectCapture: Sound Blaster Audigy DX: Open started
    25281 ms. DirectCapture:
    25281 ms. DirectCapture: Sound Blaster Audigy DX: CreateCaptureObject started
    25284 ms. DirectCapture: Sound Blaster Audigy DX: CreateCaptureObject finished
    25285 ms. DirectCapture:
    25285 ms. DirectCapture: Sound Blaster Audigy DX: CreateCaptureBuffer started
    25292 ms. DirectCapture: Sound Blaster Audigy DX: CreateCaptureBuffer finished
    25293 ms. DirectCapture: Sound Blaster Audigy DX: Open finished
    25316 ms. ALAudioInOut: Begin of UpdateAudioStateStatic
    25317 ms. ALAudioInOut: --Audio state--
    25317 ms. ALAudioInOut: In: 1 Out: 1
    25317 ms. ALAudioInOut: Sample Rate 44100.000000
    25318 ms. ALAudioInOut: End of UpdateAudioStateStatic
    25318 ms. DirectCapture: Sound Blaster Audigy DX: Start started
    25319 ms. DirectCapture: Sound Blaster Audigy DX: Start finished
    25320 ms. DirectSound: Sound Blaster Audigy DX: Start started
    25321 ms. DirectSound: Sound Blaster Audigy DX: Start finished
    25321 ms. ALAudioInOut: Internal Start finished
    25321 ms. ALAudioInOut: Start finished
    25366 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    26222 ms. Default App: End ExchangeDocument
    26316 ms. Default App: Begin ExchangeDocument
    26416 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    26423 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    26458 ms. Audio time allocations: Midi Delay: Capacity/Used/Failures: 52428/0/0
    26458 ms. Audio time allocations: InterDomainEvents: Capacity/Used/Failures: 37449/0/0
    26541 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    26548 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    27116 ms. Default App: End ExchangeDocument
    27182 ms. Default App: End InitApplication
    27183 ms. Live App: End Init
    29611 ms. Live App: Startup Sequence
    29611 ms. Live App: Startup Sequence 2
    29996 ms. Live App: Finish Startup Sequence
    33023 ms. Defaults: Skipped standard midi device
    33024 ms. Defaults: Skipped standard directx device
    35330 ms. Default App: Begin OnOpen
    37651 ms. Default App: Begin ExchangeDocument
    37673 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    37683 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    37710 ms. Audio time allocations: Midi Delay: Capacity/Used/Failures: 52428/0/0
    37710 ms. Audio time allocations: InterDomainEvents: Capacity/Used/Failures: 37449/0/0
    37755 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    37762 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    37938 ms. Default App: End ExchangeDocument
    38006 ms. SampleDecoder: Preferring to decode mp3 using QuickTime
    38007 ms. SampleDecoder: Alternatively decoding mp3 using DirectShow
    43073 ms. Default App: Begin ExchangeDocument
    43270 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    43275 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    43311 ms. Audio time allocations: Midi Delay: Capacity/Used/Failures: 52428/0/0
    43311 ms. Audio time allocations: InterDomainEvents: Capacity/Used/Failures: 37449/0/0
    43435 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    43445 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    43732 ms. Default App: End ExchangeDocument
    43733 ms. Default App: End OnOpen"
  • Dit is het log van Ableton volgens mij?

    XP heeft ook een logboek. Kijk daar eens naar de foutmeldingen?
  • Klopt, dit is van Ableton.
    Waar vind ik dat van XP ?
  • Zou het dit kunnen zijn :
    "<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?>









    "
  • en terug naar een herstelpunt voor de periode dat deze vage klachten begonnen zijn?
  • Hoi Robert, bedankt voor je suggestie, maar hoe je dat moet doen weet ik al helemaal niet, helaas.
  • he? dat lijkt me vrij makkelijk:


    start>programma's>bureau accessoires>systeemwerkset>systeemherstel

    en dan de stappen volgen
  • Robert said:
    he? dat lijkt me vrij makkelijk:


    start>programma's>bureau accessoires>systeemwerkset>systeemherstel

    en dan de stappen volgen


    Ben wat zulke problemen betreft niet echt handig. Meestal verkoop ik dat ding een trap en dan moet hij naar de computerwinkel omdat hij helemaal niks meer doet. Had gehoopt dit probleem te kunnen oplossen zonder een paar dagen zonder PC (en vooral Ableton) te moeten zitten. ;)
  • Ik zou 't gewoon proberen ;)
  • Ben teruggegaan naar 23-08-2008, toen alles nog gewoon werkte. Ableton 5.0.1 (die altijd heeft gewerkt) geinstalleerd, en ja hoor, hij crasht nog steeds.
  • bummer...

    Dan durf ik er ook weinig meer over te zeggen :')
  • Zou het dan toch een hardware probleem kunnen zijn ?
    Ik heb Burn in test een half uurtje laten lopen en daar is alles ok, dus nu snap ik er helemaal niks meer van.
  • Nu wordt het helemaal raar. Ik open een oudere set die ik had gemaakt en alles werkt perfekt. Inzoomen geen probleem. Doe mijn nieuwe set weer open en hij crasht weer.
  • Dan is er ergens iets met een stukje muziek aan de hand. Gebruik je MP3's? Of wave?
  • Mp3s. Heb nu het eerste deel van mijn mix opgeslagen en het tweede deel in een nieuwe set gemaakt, zonder enig probleem. Nu alleen nog de twee aan elkaar plakken. Ik zal waarschijnlijk nooit weten wat er aan de hand was, maar ben al heel blij dat Ableton het weer gewoon doet, zoals altijd.
  • Als je MP3's gebruikt converteerd Ableton deze alsnog naar wave en maakt van de conversie een "recordfile" aan. Je hebt het dan dus 3 keer op je schijf staan. Als er ergens een hikje inzit in 1 van die 3, dan kan je pc dus op zijn bek gaan.

    Je kan beter wave gebruiken wat dat betreft.

    Mooi dat het is opgelost.(Y)

    Binnenkort kunnen we dus een dikke set verwachten? ;)
  • Ik hoop dat dat het is. Ik ben aan een kant ook een beetje bang voor het geheugen dat in die bak zit?
  • Ja er zit idd weinig geheugen in, maar dat heeft nooit eerder problemen veroorzaakt. Ben m'n set nu aan het uppen btw.
  • Laat ik nou bij een v6 van Ableton voor de mac via andere dan de resell kanalen de volgende boodschap hebben gevonden:

    *******NOTE**********

    IT IS POSSIBLE THAT LIVE WILL LOCK UP AFTER A CERTAIN PERIOD OF TIME, DUE TO THE COMMON COPY VIOLATION SECURITY "PROBLEM"

    CONSIDER BUYING THE SOFTWARE AT: WWW.ABLETON.COM

    En laat de eerder genoemde uitgeprobeerde versies nou net de versies zijn die op torrent-sites te vinden zijn.
  • Hahahahaha... Goed om te zien dat er ook mensen in mijn eigen kennissen kring mijn andere posts zo nu en dan onder ogen komen :+
  • LoLZ. -O_
  • ... iets met geven en nemen en zo..
  • Nou Dieds, ik wist 't nog wel hor :P

    Misschien ook juist omdat we 't er toen over msn over gehad hebben :)
  • Klopt inderdaad.. Helemaal vergeten :D
  • Ola,

    Ik heb dit probleem ook...alleen heb ik wel de gekochte versie ;)

    Intel Core duo 2cpu
    6400 @ 2.13GHz
    2.13GHZ. 3 gig ram
    windows XP home, servicepack 3

    Audio:
    M - Audio Delta 410
    Live 7.14
    Live geeft tijdens het editten van mijn filterautomation (wat ook erg traag gaat) in mijn midikanaal (albino 3) of het verslepen van een clip in dat spoor aan:

    Erg raar want ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt en heb naar mijn weten weleens zwaardere projecten gemaakt.

    Moet wel zeggen dat als ik de albino vst uitzet en dan op nieuw mijn set open er niks aan de hand is..

    Heb gister nog 1 gig ram in mijn pc gezet, gedefragmenteerd maar ook dat mocht niet baten.

    andere projecten waar in de albino zit krijg ik wel gewoon open.. werkend en al


    Hoop dat jullie me kunnen helpen wat de deadline naderd... damn..

    Thanx Taras
  • hier mijn log:

    heb het begin weggelaten ivm max aantal letters toegestaan op dit forum



    3568 ms. DirectCapture: 1. DirectCapture device: SigmaTel Audio
    3568 ms. DirectCapture: 2. DirectCapture device: M-Audio Delta 410 Multi
    3568 ms. DirectCapture: 3. DirectCapture device: M-Audio Delta 410 1/2
    3568 ms. DirectCapture: 4. DirectCapture device: M-Audio Delta 410 S/PDIF
    3568 ms. DirectCapture: 5. DirectCapture device: M-Audio Delta 410 Mon. Mixer
    3568 ms. WaveIn: SInit: started
    3568 ms. WaveIn: 1. device: SigmaTel Audio
    3568 ms. WaveIn: 2. device: M-Audio Delta 410 Multi
    3568 ms. WaveIn: 3. device: M-Audio Delta 410 1/2
    3568 ms. WaveIn: 4. device: M-Audio Delta 410 S/PDIF
    3568 ms. WaveIn: 5. device: M-Audio Delta 410 Mon. Mixer
    3568 ms. WaveIn: SInit: finished
    3569 ms. ASIO: SInit: started
    3574 ms. ASIO: SInit: 0. Asio Device: M-Audio Delta ASIO
    3575 ms. ASIO: Proccessor: Intel
    3575 ms. ASIO: SInit: UseClockSource: 1
    3575 ms. ASIO: SInit: UseSetSampleRate: 1
    3575 ms. ASIO: SInit: UseSampleRateCheck: 1
    3575 ms. ASIO: SInit: finished
    3575 ms. ALAudioInOut: OnArchitecturesAdded started
    3576 ms. ALAudioInOut: OnArchitecturesAdded finished
    3576 ms. LMidiIO: Start EnumerateDevices
    3580 ms. MidiSystemSetUp: Start Constructing
    3581 ms. MidiSystemSetUp: End Constructing
    3581 ms. LMidiIO: End EnumerateDevices
    3706 ms. LSongAgent: Begin Constructing
    3706 ms. ReWire: ReWireMaster Open
    3722 ms. LSongAgent: Constructing: ReWire master
    3729 ms. LSongAgent: End Constructing
    4255 ms. ALAudioInOut: AfterRead started
    4256 ms. ALAudioInOut: AfterRead finished
    4257 ms. AMidiIO: Start OpenAllActivatedDevices
    4268 ms. MidiDevice: Input opened via DirectMusic
    4268 ms. AMidiIO: End OpenAllActivatedDevices
    4272 ms. ALivePreferences: Begin AfterPreferencesLoaded
    4273 ms. Directories: Library: Check
    4273 ms. Directories: Library: Ok
    4273 ms. Directories: Library Presets: Check
    4273 ms. Directories: Library Presets: Ok
    4274 ms. PluginManager: Scan start ------------------
    4321 ms. PluginManager: Scan end --------------------
    4401 ms. ALivePreferences: End AfterPreferencesLoaded
    4401 ms. ALivePreferences: Begin OnPreferencesChanged
    4767 ms. ALivePreferences: End OnPreferencesChanged
    4768 ms. Default App: End LoadPrefs
    5583 ms. Default App: Begin OnNew
    5587 ms. Default App: DefaultDocument: Try to Load default document
    5588 ms. Default App: DefaultDocument: Template document exists. Going to load it...
    5661 ms. Default App: Begin ExchangeDocument
    5716 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    5716 ms. ALAudioInOut: Start started
    5717 ms. ALAudioInOut: Internal Start started
    5718 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: Open: started -------------------------------------
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: GetAsioData: started -------------------------------------
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: GetAsioData: InChannels: 6 OutChannels: 10
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: GetAsioData: InChannels: 6 OutChannels: 10
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: GetAsioData: MinBuffer: 64 MaxBuffer: 2048, Default: 768
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: GetAsioData: ASIOOutputReady call supported: 1
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: GetAsioData: finished -------------------------------------
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: CreateBuffer: started -------------------------------------
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: CreateBuffer: In channel 0 Swapping needed?: 0
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: ConvertAsioSampleType: ASIOSTInt32LSB
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: CreateBuffer: In channel 1 Swapping needed?: 0
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: ConvertAsioSampleType: ASIOSTInt32LSB
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: CreateBuffer: Out channel 0 Swapping needed?: 0
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: ConvertAsioSampleType: ASIOSTInt32LSB
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: CreateBuffer: Out channel 1 Swapping needed?: 0
    5735 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: ConvertAsioSampleType: ASIOSTInt32LSB
    5736 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: CreateBuffer: SupportedSampleType: 0
    5736 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: CreateBuffer: finished -------------------------------------
    5736 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: ASIOGetClockSource returnd error code: 'ASE_OK: Call was succesful :0'
    5736 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: Open: Used SampleRate: 44100)
    5736 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: Open: finished -------------------------------------
    5737 ms. ALAudioInOut: Begin of UpdateAudioStateStatic
    5737 ms. ALAudioInOut: 1
    5738 ms. ALAudioInOut: 2
    5738 ms. ALAudioInOut: s
    5738 ms. ALAudioInOut: s
    5738 ms. ALAudioInOut: s
    5738 ms. ALAudioInOut: s
    5738 ms. ALAudioInOut: s
    5738 ms. ALAudioInOut: s
    5739 ms. ALAudioInOut: s
    5739 ms. ALAudioInOut: 3
    5739 ms. ALAudioInOut: 4
    5739 ms. ALAudioInOut: --Audio state--
    5739 ms. ALAudioInOut: In: 1 Out: 1
    5739 ms. ALAudioInOut: Sample Rate 44100.000000
    5739 ms. ALAudioInOut: End of UpdateAudioStateStatic
    5740 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: Start: started -------------------------------------
    5740 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: Start: finished -------------------------------------
    5740 ms. ALAudioInOut: Internal Start finished
    5741 ms. ALAudioInOut: Start finished
    5755 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    6082 ms. Default App: End ExchangeDocument
    6135 ms. Default App: Begin ExchangeDocument
    6229 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    6235 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    6282 ms. Audio time allocations: InterDomainEvents: Capacity/Used/Failures: 29127/0/0
    6320 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    6326 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    6693 ms. Default App: End ExchangeDocument
    6815 ms. Default App: End InitApplication
    6816 ms. Live App: End Init
    6974 ms. ASIO: AsioSupportsTimeInfo
    7934 ms. Live App: Check for library
    7996 ms. Live App: Check for default content
    7996 ms. Live App: Check for package installation
    8033 ms. Live App: Check lesson init
    10973 ms. Defaults: Skipped standard midi device
    10973 ms. Defaults: Skipped standard directx device
    44408 ms. PluginManager: Scan start ------------------
    45044 ms. PluginManager: Scan end --------------------
    46590 ms. ALivePreferences: Begin OnPreferencesChanged
    46590 ms. ALivePreferences: End OnPreferencesChanged
    46590 ms. Default App: Begin SavePrefs
    46602 ms. Default App: End SavePrefs
    50909 ms. Default App: Begin ExchangeDocument
    50933 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    50940 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    50985 ms. Audio time allocations: InterDomainEvents: Capacity/Used/Failures: 29127/0/0
    51023 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    51028 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    51357 ms. Default App: End ExchangeDocument
    69457 ms. Default App: Begin ExchangeDocument
    69967 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    69973 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    70019 ms. Audio time allocations: Midi Delay: Capacity/Used/Failures: 37449/0/0
    70019 ms. Audio time allocations: InterDomainEvents: Capacity/Used/Failures: 29127/0/0
    70566 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    70579 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    75338 ms. Default App: End ExchangeDocument
    2959377 ms. Default App: Begin SavePrefs
    2959391 ms. Default App: End SavePrefs
    2967051 ms. Default App: Begin SavePrefs
    2967064 ms. Default App: End SavePrefs
    2967099 ms. Default App: Begin ExchangeDocument
    2967190 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    2967248 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    2967294 ms. Audio time allocations: InterDomainEvents: Capacity/Used/Failures: 58254/68/0
    2967294 ms. Audio time allocations: Midi Delay: Capacity/Used/Failures: 37449/14/0
    2968423 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    2968429 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    2972417 ms. Default App: End ExchangeDocument
    2972520 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    2972526 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    2972570 ms. Audio time allocations: Midi Delay: Capacity/Used/Failures: 37449/0/0
    2972570 ms. Audio time allocations: InterDomainEvents: Capacity/Used/Failures: 29127/0/0
    2972649 ms. LSongAgent: Begin Destructing
    2972650 ms. LSongAgent: Begin SetSongUnit
    2972650 ms. LSongAgent: End SetSongUnit
    2972675 ms. Audio time allocations: Midi Delay: Capacity/Used/Failures: 37449/0/0
    2972675 ms. Audio time allocations: Midi Delay: Capacity/Used/Failures: 37449/0/0
    2972675 ms. ALAudioInOut: Stop started
    2972675 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: Stop: started -------------------------------------
    2972676 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: Stop: finished -------------------------------------
    2972676 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: Close: started -------------------------------------
    2972677 ms. ASIO: M-Audio Delta ASIO: Close: finished -------------------------------------
    2972677 ms. ALAudioInOut: Begin of UpdateAudioStateStatic
    2972677 ms. ALAudioInOut: 1
    2972678 ms. ALAudioInOut: 2
    2972678 ms. ALAudioInOut: s
    2972678 ms. ALAudioInOut: s
    2972678 ms. ALAudioInOut: s
    2972678 ms. ALAudioInOut: s
    2972678 ms. ALAudioInOut: s
    2972678 ms. ALAudioInOut: s
    2972678 ms. ALAudioInOut: 3
    2972679 ms. ALAudioInOut: 4
    2972679 ms. ALAudioInOut: --Audio state--
    2972679 ms. ALAudioInOut: In: 0 Out: 0
    2972679 ms. ALAudioInOut: Sample Rate 44100.000000
    2972679 ms. ALAudioInOut: End of UpdateAudioStateStatic
    2972679 ms. ALAudioInOut: Stop finished
    2972679 ms. LSongAgent: End Destructing
    2972687 ms. AMidiIO: Start CloseAllActivatedDevices
    2972723 ms. AMidiIO: End CloseAllActivatedDevices
    2972724 ms. ALAudioInOut: Destructor started
    2972724 ms. ASIO: SExit: started
    2972724 ms. ALAudioInOut: Destructor finished
    2972769 ms. Exit: Start
    2972806 ms. Exit: End
  • Heb je je drivers geupdate van je M-Audio ?
    Vaak een groot probleem met M-Audio Audio Devices...
  • taras said:
    Ola,

    Ik heb dit probleem ook...alleen heb ik wel de gekochte versie ;)

    Intel Core duo 2cpu
    6400 @ 2.13GHz
    2.13GHZ. 3 gig ram
    windows XP home, servicepack 3

    Audio:
    M - Audio Delta 410
    Live 7.14
    Live geeft tijdens het editten van mijn filterautomation (wat ook erg traag gaat) in mijn midikanaal (albino 3) of het verslepen van een clip in dat spoor aan:

    Erg raar want ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt en heb naar mijn weten weleens zwaardere projecten gemaakt.

    Moet wel zeggen dat als ik de albino vst uitzet en dan op nieuw mijn set open er niks aan de hand is..

    Heb gister nog 1 gig ram in mijn pc gezet, gedefragmenteerd maar ook dat mocht niet baten.

    andere projecten waar in de albino zit krijg ik wel gewoon open.. werkend en al


    Hoop dat jullie me kunnen helpen wat de deadline naderd... damn..

    Thanx Taras


    Is het bij automation opnemen, of bij handmatig automation intekenen?

    trouwens, ben je toevallig Taras van de Voorde, of een andere Taras? :)
  • taras said:
    Moet wel zeggen dat als ik de albino vst uitzet en dan op nieuw mijn set open er niks aan de hand is..
    [....]
    andere projecten waar in de albino zit krijg ik wel gewoon open.. werkend en al

    In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst :+

    However, je kan dus de Plugin uitzetten, en de rest van het project werkt nog picobello?

    Ivm. deadline kan je het beste voor een workaround gaan:

    Maak alleen het spoor wat nu dus niet functioneert opnieuw in een andere Ableton file, bouncen naar audio, en gewoon als audio spoor inladen in dit project.

    Over een audio spoor kan je ook effectjes gooien, je kan alleen natuurlijk de audio zelf niet meer "live" aanpassen, daarvoor moet je dan het sub-projectje openen.

    [offtopic]Toen ik met Buzz werkte had ik de hele tijd problemen met bepaalde apparaatjes die het in combinatie met elkaar niet lekker deden, maar die je dus wel gewoon als sampletje kon gebruiken. Deze workaround is dan de makkelijkste oplossing.[/offtopic]
  • Ik heb op dit moment ook ineens een project wat lastig opent, en waarbij standaard alle tracks een zeer lelijke digitale distortion hebben. Wat ik doe is dan alle tracks kopieren, de oude weggooien en het werkt weer.

    Even practisch gedacht is bij jouw project het probleem dat ableton crasht omdat je de waarde van je filter veranderd ten opzichte van de bekende automation (ofwel door verplaatsen, ofwel door opnemen). Aangezien andere projecten geen probleem hebben, gok ik dat een kopie van de albino track best wel eens resultaat kan hebben. Zo hoef je in elk geval niet te bouncen etc.
  • Tigereye said:
    Is het bij automation opnemen, of bij handmatig automation intekenen?

    trouwens, ben je toevallig Taras van de Voorde, of een andere Taras? :)



    Tis alleen bij handmatig ja.. gebruik ik de controller dan is er niks aan de hand.. maar ja, wil en moet
  • Tigereye said:
    Ik heb op dit moment ook ineens een project wat lastig opent, en waarbij standaard alle tracks een zeer lelijke digitale distortion hebben. Wat ik doe is dan alle tracks kopieren, de oude weggooien en het werkt weer.

    Even practisch gedacht is bij jouw project het probleem dat ableton crasht omdat je de waarde van je filter veranderd ten opzichte van de bekende automation (ofwel door verplaatsen, ofwel door opnemen). Aangezien andere projecten geen probleem hebben, gok ik dat een kopie van de albino track best wel eens resultaat kan hebben. Zo hoef je in elk geval niet te bouncen etc.




    Dat lukt ook niet,
    Ga nu ff checken of ze laatst nog een update beschikbaar hebben gesteld voor de geluidskaart..

    Thanx!
  • ToroZ said:
    In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst :+

    However, je kan dus de Plugin uitzetten, en de rest van het project werkt nog picobello?

    Ivm. deadline kan je het beste voor een workaround gaan:

    Maak alleen het spoor wat nu dus niet functioneert opnieuw in een andere Ableton file, bouncen naar audio, en gewoon als audio spoor inladen in dit project.

    Over een audio spoor kan je ook effectjes gooien, je kan alleen natuurlijk de audio zelf niet meer "live" aanpassen, daarvoor moet je dan het sub-projectje openen.



    [offtopic]Toen ik met Buzz werkte had ik de hele tijd problemen met bepaalde apparaatjes die het in combinatie met elkaar niet lekker deden, maar die je dus wel gewoon als sampletje kon gebruiken. Deze workaround is dan de makkelijkste oplossing.[/offtopic]



    Is een optie, maar in dit geval is de albino de basis van de track kan 'em dus niet bouncen omdat ik dan niet meer de vrijheid heb die ik echt nodig heb om de lead dope te krijgen...

    :(

    maar thanx man!
  • Ik snap niet echt hoe het kan... edit je de automation terwijl ableton speelt? of op het punt waar je 'speellijn' staat? dat zou ook kunnen uitmaken. Verder kan ik niet echt iets bedenken waardoor hij crasht. Sowieso vreemd d
  • [QUOTE=Tigereye;119064]Ik snap niet echt hoe het kan... edit je de automation terwijl ableton speelt? of op het punt waar je 'speellijn' staat? dat zou ook kunnen uitmaken. Verder kan ik niet echt iets bedenken waardoor hij crasht. Sowieso vreemd d
  • taras said:
    en jes, taras van de voorde


    "Salon De Coiffure" Taras dus... Errug lekker plaatje man!!! (Y)

    [offtopic]Zeker ook niks op vinyl uitgebracht? ;([/offtopic]
  • taras said:
    same here man, snap er geen reet van.. erg frustrerend.

    Heb net de laatste driver uit 2006 :) geinstalleerd.. + oude automation gedelete en alsnog realtime het filter verloop opgenomen.. gaat aardig nu..

    ook met handmatig editten.. maar goed.. hopen dat ie het ff volhoudt :)

    Mooie track trouwens die 'walk at the seaside'

    Thanx!


    Mooi (Y)

    Thanks trouwens, jij ook erg gave tracks... heb Cr
This discussion has been closed.
All Discussions

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion