Het 'wat eten we vandaag' topic
  • Kan je best wat van maken Ralf.. Er zijn ook mini eggs met 26cm doorsnee tenslotte. ;)
  • Dan lust ik er wel eentje Robert. Maar eerst mijn tuin doen.
  • Ok, zaterdag spreek ik m'n vader. Zal ff voor je vragen. Een drum, een mixer en een controller... Gaat dat passen in je UP? :)
  • Nee, dat wordt een uitdaging :D
  • Dakdragertjes :+
  • Woehahaha, maak daar maar foto's van =))
  • Trouwens:

    een big green egg krijg ik echt niet door de commissie hierzo, dus dat valt af.
    maar wellicht krijg ik een namaak wel erdoor. Is een stuk goedkoper.
    Menno, ken je ze?

    Op de forums lees ik mindere dingen maar als ik zo hier terug ga kijken was pioneer ook de winnaar maar dat wil niet zeggen dat de heren met een denon of whatever geen fraai setje konden afleveren....
  • Ik bedoel dus zoiets:

    https://www.vidaxl.nl/keramische-kamado-barbecue-o54-cm

    maar die is een stukje lager zover ik kan zien.

    Of dit:

    http://www.roastchief.nl/product/the-roast-chief-family-barbq/

    (de verdeler van deze woont in boxtel. Maar ja, nog vrij kostbaar )

    En de laatste:

    http://www.auplexkamado.nl/keramische-bbq/auplex-kamado-large-54-cm-zwart.html

  • Ik ken ze Ralf. De zogenaamde "chinezen" / kamado's. En die zijn inderdaad nog steeds prijzig ja. Maar een weber smoker is ook nog vrij prijzig. 300€?

    Ik ga denk ik eerst een UDS fabrieken. Leuk om te doen ook nog. ;)
  • Bestaan daar ook mooie varianten van ?
    Mijn balkon is al niet heel groot en als ik dan ook nog een rood gele ton met shell logo moet plaatsen weet ik niet zeker of hilde daar blij mee is :)
  • Je kan die ton gewoon weber zwart spuiten toch? Een UDS is per definitie lelijk, dus die discussie ga je toch wel verliezen. Hahaha ;)

    Een egg is ook niet heel mooi. Wel mooier dan een uds, maar blijft een raar ding.
  • Ga toch voor een egg maar dan wel de goedkoopste die ik kan vinden.
    Neem ik de eventuele toekomstige onderhoudswerkzaamheden op de koop toe.
  • Uiteindelijk wil ik ook een egg, maar ga het eerst met een UDS proberen. Onder een afdak in mijn nieuwe tuin straks.
  • Weer ff over eten:

    ik zou graag een keer zo'n ham maken (heet dat kempische gedroogde ham) en zo'n gerookte spek (die ze ook op brood doen)

    Hoe doen ze dat dan?
  • Worden die niet koud gerookt?
  • Niks boven zeeuws buikspek (van m'n oma met flink veel reuzel)!
  • Koud roken? Zonder vuur dus?
    Ik moet nog veel leren :)

    En wtf is een dreutel :)
  • dreutel :o?
  • Koud roken is trouwens op lage temperatuur roken.. bv met zo'n soort device:

    http://www.bbq-nl.com/wp-content/uploads/2010/02/rookkaas02-1-500x375.jpg
  • Ralf said: ik zou graag een keer zo'n ham maken (heet dat kempische gedroogde ham) en zo'n gerookte spek (die ze ook op brood doen)


    Zag dit recept laatst staan, lijkt me prima receptje om eens te testen als gerookt spek.
    http://www.deliciousmagazine.nl/2014/02/17/tiroler-buikspek-rookoven/

  • Dat ziet er goed uit!
  • [url=http://imgur.com/gallery/ajIQZ]More BBQ Porn![/url]
    Het weer is wel dusdanig dat in ieder geval mijn buur-buurman al twee dagen achter elkaar aan het BBQ-en was, kijken hoe lang die dat volhoudt :D
    Tenslotte blijft het (hopelijk) deze week nog wel even lekker tuinchillweer...

    Toch ook maar eens gaan kijken of ik met een iet-wat meer ghetto-setup ook wat lekkers kan ga maken voor de matties binnenkort :D
    Idee is een bakplaat op een vuurkorf te monteren, en ja, dan zit je wel vast aan het klein gesneden spul, maar gezelligheid is ook wat ;)
  • Vandaag forelletjes van de weber gegeten 8-)

    Gevuld met wat citroen en wat kruiden, in aluminium folie pakketjes van gemaakt en dan 20 minuutjes op 170 - 180 graden.. Lekkah :Y
  • Geloof ik, al moet ik zeggen dat ik niet zo'n liefhebber ben van de meeste vissoorten.
    Zalm en tonijn en kabeljauw en dan ben ik wel klaar volgens mij.

    Nooit op overigens......
    Keertje proberen op de q, ik zie het wel ooit in een restaurant maar dat is dan weer tricky, stel je voor dat je het niet lust. Zit je dan......

    @bware, zoiets ja. Moet alleen als eerste nitrietzout hebben. Ik zag het bij de sligro liggen (in zakken van 25kg: daar kan ik 25 jaar mee vooruit en dan kan ik de rest gebruiken om de straat sneeuwvrij te maken)

    @toroz: nog niet eens zo'n gek idee denk ik. Bij de japanner doen ze niet anders. Je moet alleen je voedsel erop aanpassen, dus geen dingen die lang moeten garen.
  • Forelletje kost niet zo heel veel hoor.. Maar wij halen onze vis dan ook weer gelijk bij de visafslag ;) (en soms op de kotters zelf)
  • Je kan ook bij de karwei gewoon een dun rooster halen en dat op je smeulende vuurkorf leggen. gewoon paar klemmen erop en lekker ghettoQ-en.

    Moet lukken zolang je maar niet te heet stookt.
  • In breda hebben wij wat geknutseld van twee winkelwagentjes.. Kosten 1,00 euro :o

    Maar das ook al weer dik 6 jaar geleden :P
  • Flame burgers

    Bizar he! Winkelwagens zijn goedkoper als een ijsje.
  • Ik heb net de voorbereidingen getroffen om donderdag gyrosburgers van de q te kunnen eten :)
  • Dat klinkt ook goed!
  • Ruikt ook goed :)
    Toch maar weer snel in een vacuumzak gestopt
  • Hier is het ff campingstyle bbq-en in de tuin. :D
  • De uds die ik gister wilde halen was verkocht, de lummel; wilde hem niet reserveren en ik had niet eerder tijd......
  • Da's flauw zeg...
  • Dat vind ik ook een beetje flauw ja..
  • Ja ik ook, maar wat doe je eraan.......
    Baal er eigenlijk ook van, nu moet het weer duurder worden ;)
  • :D ook rot..
  • Er is wel veel keus hoor, sow.
    Dat bbq'en is in denk ik :D
    Zo'n weber smoker is ook leuk.
    Maar met een ei ben je het meest multifunctioneel heb ik me laten vertellen.
  • Ja. Ik kom ook steeds weer terug bij dat ei. Dure hobby.
  • Beetje jammer idd ;)
  • Ik ook, of misschien toch maar dat kopieding, wat Menno liet zien. Dat houdt de kosten nog enigszins in de hand..
  • Kopieding? Ik heb iets gemist?
  • Yes! Had ergens linkje gepost van een chinees..
  • Kolere Ralf... moet jij de frouhtjehs niet gaan pesten daar in Boxtel ofzo? :D
  • Die zijn me al ff beu.
    Doe ik het maar hier :-\"
  • Hoe de fuck ontdoe je een granaatappel fatsoenlijk van de pitjes?? Zowel ik als de keuken zitten onder de granaatappel.

    /me had scholfilet, met gebakken nieuwe aardappels, gegrilde koolrabi, salade van babyleafs (mesclun) met granaatappel en een honing/balsamico dressing
  • klinkt goed!
  • Klinkt idd prima, koolrabi: zie je niet vaak meer hier.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion